ROMA

ROMA

tirsdag 11. november 2014

PD James. Den siste pasienten




 Den siste pasienten av P.D. James (Heftet)
Da starter jeg med den siste pasienten.

PD James er gammel traver og  still going strong. 
Hun er mystikkens mesterinne og en av de beste aller beste krimforfatterne vi har. Lettlest og spennende fra første bokstav og en fortreffende  underholdningslitteratur. Også så veldig engelsk med en skikkelig smak av overklasse. Så er jo PD baronesse og konservativt  medlem  overhuset.

Boka den siste pasienten er den siste i krimsjangeren hun har gitt ut. Den skuffer ikke, handlingen begynner med lille Rhonda Cradwyn som vokser opp sammen med alkoholisert og voldelig far , og en helt "utselttet"  mor.  En dag kom foreldrene i krangel om en stol som var i feil farge og måtte byttes. Faren var full og brutal og Rhonda forsvarte moren. Resultat var at faren knuste en flaske i Rhondas ansikt. Flaskeskårene etterlot en dyp flenge og blodet sprutet, hvorpå moren ropte : " Hva har du gjort Rhonda , blodet, nå får vi ikke byttet stolen".  Rhonda kom aldri til lege,  såret ble infisert og etterlot seg er arr som vansiret ansiktet hennes.

I voksen alder ble Rhonda en beryktet skandalejournalist. Arret hennes første henne etter hvert til en velrennomert  privatklinikk på godset Cheverell, for en kosmetisk operasjon. Da pleiepersonalet skal se til Rondha  morgenen etter operasjonen, finner de henne kvalt i segnen. Adam Dagliesh klarer stort sett opp mordgåtene i PD. James sine romaner. Han og hans team blir nå tilkalt til Cheverell gods. Dagliesh strever med å finne svar på mordgåten, og det skjer faktisk enda et dødsfall under etterforskningen. Så øker bare spenningen og uroen på godset ......

I denne sjangeren terningkast  5

3 kommentarer:

  1. Så bra, Marit. Det blir interessant å følge bloggen din :)

    SvarSlett
  2. Gratulerer med bloggen. Da fikk jeg repetert denne. Du avslører ikke for mye. Det er bra.

    SvarSlett
  3. Takk skal dere ha!. Jeg er akkurat ferdig med den siste boka av Nygårdshaug, og skal blogge den. Kommer snart. Jeg har ikke hatt så mye overskudd til å finne skikkelig fram i dette. Det kommer seg etter hvert. :)

    SvarSlett